Piše: Hrvoje vukov – Modni dizajner, kreator i make up stručnjak

Kišna nedjelja. Prohladno. Sivo nebo koje upućuje na smiraj. Tek poneki vrapčić koji doletipo krušnu mrvicu na prozor daje mi nagovijestiti da vani ima života. Na adventsko
m vijencu upalih i drugu svijeću. Lagana instrumental glazba me potiče na rad. Volim ova radna – neradna jutra. Posvećujem se svemu onome što inače ne stignem. Planiranju prije svega. Ja to zovem i kreativno meditiranje. Ipak, rado se i osvrćem na proteklo. Pregledavam odabrane fotografije iz Trakošćana…
FM Group make up by hrvoje vukovPišem vam osvrt na proizvode kojima sam odradio sjajan event. Imao sam priliku prvi u Hrvatskoj profesionalno koristiti TT kolekciju brenda FM. Ekskluzivna je to linija proizvoda koja objedinjuje proizvode koje ćete doživjeti kroz okus, dodir, miris, sluh, vid… Osjetilima koja uzimamo tako olako, a ne bismo trebali. TT kolekcija upravo potiče na to razmišljanje.
Inspirirana s četiri elementa: vatrom, vodom, zemljom i zrakom prirodno postaje dio naše svakodnevnice. I potiče nas… Na zajedništvo, kreativnost, pažnju… Na sve ono što bi nas i sam mjesec prosinac trebao poticati. Potiče nas na ono što FM Group kao tvrtka potiče u svom radu – na nas same spram drugih. Mi smo peti element. Ključan! Bez kojeg ona četiri bivaju neiskorištena.
Stavljajući pred nas ekskluzivnu, nezaboravnu i jedinstvenu kolekciju predstavljaju nam preko 20 različitih proizvoda. Ovdje se posebno ţelim osvrnuti na make up proizvode.

SJENILO AFRICAN EARTH
FM Group kreatori stavljaju pred nas prekrasnu paletu sjenila. Sjajna crna kutija s vrlo jednostavnim logom TT već pri samom pogledu plijeni pažnju.Inspirirani zemljom, FM Group kreatori stavljaju pred nas prekrasnu paletu sjenila. Sjajna crna kutija s vrlo jednostavnim logom TT već pri samom pogledu plijeni pažnju. Dizajn i izvedba ambalaţe zaista su na nivou svjetskih brendova, što uostalom FM i jest, samo nama u Hrvatskoj naţalost još uvijek je nedovoljno poznat.
Otvorivši kutijicu vidjet ćete paletu sjenila s devet različitih boja inspiriranih upravo afričkim tlom. S druge pak strane, praktično ogledalo. Pred vama je izbor boja usklađen upravo i godišnjem dobu i onim kombinacijama koje volimo sada njegovati… Prirodno ili svečano, između devet boja naći ćete savršen balans da ostvarite sjajan izgled vaših očiju i time samo istaknete svoju prirodnu ljepotu. Od nježno bijele i beţ do laganih smeđih tonova i tamno sive.
Osim mat varijanti boja dolaze i boje koje u sebi sadržavaju sjajne čestice što daje bezbroj mogućnosti. Tekstura proizvoda jamči trajnost što se vidi već pri samom apliciranju jer se boje ne mrve. Pigmentacija je također zadovoljena pri samom vrijednosnom vrhu. Težina iznosi 7,5 grama.

SJAJILO ZA USNE JAPANESE PINK, PERSIAN CORAL, AUSTRALIAN BEIGE

 Potpuno je različito od prethodnih FM sjajila čime se dakako naglašava ta ekskluzivnost linije kojoj pripada. Volio bih na samom početku reći da ja ove proizvode smatram više tekućim ruževima nego sjajilima. Uostalom, samo ambalaţno pakiranje to daje naslutiti. Potpuno je različito od prethodnih FM sjajila čime se dakako naglašava ta ekskluzivnost linije kojoj pripada. Ipak i sama tekstura jasno daje do znanja da se u proizvodnji išlo korak naprijed.
Opet je pred nama izgledom jednostavan proizvod od 7 ml. Tri različite kolorit interpretacije stavljaju pred nas izbor i mogućnost da svoje usne obogatimo za svaku prigodu. Tečna strukturiranost koja ne gubi na pigmentaciji ali niti na trajnosti, to su zapravo ova tri TT sjajila za usne. Dakako, klasični aplikator integriran u sam zatvarač proizvoda omogućuje lagano nanošenje i bez ogledala što je karakteristika i brojnih drugih sjajila, ali upravo već spomenuta trajnost i pigmentacija, to nisu. Ova tri FM sjajila svaka će od vas poželjeti u svojoj kućnoj
kolekciji, a make up artisti, kad ih jednom probaju, rado će im se opet vraćati. Ja sam osigurao svoje zalihe, a vi?

RUMENILO AMERICAN PINK, SIBERIAN ROSE
Da bismo svom licu podarili onaj svjeţ i zdrav izgled na samom kraju našeg šminkanja poslužiti ćemo se s ova dva rumenila.
Već iz samih naziva jasno nam je što se nalazi u sad već prepoznatljivim ekskluzivnim TT kutijicama. S jedne strane praktično ogledalo, s druge proizvod.
Rumenila će posebno razveseliti one koji nisu uvijek najspretniji s njima… ili jednostavno kupuju kriva. A to je vjerojatnije. Dobrom
strukturom, čvrstom ambalažom jamči se trajnost proizvoda. Isto
tako, zagarantirana je optimalna potrošnja jer se proizvod ne rasipa i ne udubljuje kako to obično s rumenilima biva.
Samo još morate kupiti i dobar pribor, što vam FM također po pristupačnoj cijeni omogućuje. Proizvod dolazi u količini od 9 grama.

IGHLIHTER ARIZONA GOLD
Ista sjajna crna kutijica, istih 9 grama kao kod rumenila, ali proizvod koji toliko puta bezrazložno izazove paniku prije korištenja. Kod brojnih i odustajanje, a da nisu niti probali. Nepotrebno! Koristite ga onda i na onim mjestima koja ţelite naglasiti. Mamac je za privlačenje pogleda.
Upravo s ovim iz TT kolekcije nećete pogriješiti jer ga odlikuju sve karakteristike kao i kod rumenila stoga s pravilnom četkom ćete ga nanijeti optimalno. Važno je samo odrediti koja mjesta će to biti.
Mene je posebno oduševila ta umjerenost sjajnih čestica gdje uz kombinaciju nekih drugih FM proizvoda sam s lakoćom uspio dobiti taj biserni odsjaj koji nije omogućavao upadanje u zamku dojma masne kože.
Iskreno ga preporučujem svima onima koji će blagdanske dane provesti na njima posebno važnim događanjima, zablistat ćete.
Ukradite pažnju! Budite zvijezda! Dopušteno vam je kad koristite FM.
I za kraj što reći…
Cijela kolekcija proizvoda je bez suvišnih detalja i cjelokupni dojam je da u ruci držite zaista ekskluzivan komad koji si možete priuštiti jer cijenom je konkurentan “kataloškim brendovima”, a kvaliteta i trajnost su jednaki onim “skupim parfumerijskim”.
Vjerujem da ćete upravo jedan od ovih proizvoda pokloniti nekoj dragoj osobi ili jednostavno popuniti svoj make up kutak.

FM Group TT kolekcija sadrži sjenila, ruževe za usne, rumenila i ...