Sasvim malo parfema stavi na sljedeća mjesta – na oba ručna zgloba, na donji dio vrata, iza ušiju, s unutrašnje strane koljena (dakle, tamo gdje se noga preklapa), s unutrašnje strane lakta (također ondje gdje se ruka preklapa) te između grudi.Vjerojatno ste mnogo puta prošli pokraj neke ženske osobe koja je, čini vam se, na sebe nanijela litru parfema, pa vam treba nekoliko dubokih udaha svježeg zraka ili čak i gas maska kako bi prošla ona vrtoglavica izazvana prejakim mirisom. Pretjerivanje u nanošenju parfema je čest problem, pa zato saznajte kako se namirisati ni previše ni premalo, već baš onoliko koliko je potrebno.

Nanošenje parfema prastara je umjetnost i s pravom se može ovako nazvati jer je obično teško pogoditi pravu mjeru. Parfemi se koriste već stoljećima, u prošlosti više kako bi se prikrili neugodni mirisi tijela, a danas kako bi se privukao suprotni spol (mada ima i mnogo onih koji i danas parfemima žele prikriti neugodan miris svog tijela), ali i kako bismo sami sebi bili privlačniji i ljepši.

SAVJET PRVI
Parfem je uvijek najbolje nanijeti prije oblačenja bilo kojeg komada odjeće i/ili nakita, dakle na golo tijelo. Naime, neki parfemi mogu ostaviti trajne fleke na majici ili košulji te nakitu. Također, dobro je kožu navlažiti prije nanošenja parfema jer će ovako miris dulje trajati.

SAVJET DRUGI
Sasvim malo parfema stavi na sljedeća mjesta – na oba ručna zgloba, na donji dio vrata, iza ušiju, s unutrašnje strane koljena (dakle, tamo gdje se noga preklapa), s unutrašnje strane lakta (također ondje gdje se ruka preklapa) te između grudi.

SAVJET TREĆI
Vjerojatno ste na filmovima ili od starije sestre vidjeli da se nakon nanošenja parfema na ručne zglobove oni trljaju jedan o drugi, kako bi se pojačao miris. No, radi se o pogreški! Naime, trljanjem zgloba o zglob dobiva se sasvim drugačiji učinak – miris se na neki način ‘lomi’ i postaje manje osjetan!

SAVJET ČETVRTI
Parfem je uvijek najbolje nanijeti prije oblačenja bilo kojeg komada odjeće i/ili nakita, dakle na golo tijeloNanosite li nešto parfema na kosu, učini to jedino ako ste kosu svježe oprali. Naime, stavljate li parfem na neopranu i prljavu kosu, prirodna masnoća koja se nalazi u kosi i na tjemenu promijenit će miris parfema. Dakle, nanosite li parfem na kosu, učinite to s udaljenosti od kojih dvadesetak centimetara. Druga opcija je da raspršite nešto parfema po svojim dlanovima, a zatim njima lagano prijeđete kroz kosu. Nikako nemojte parfimirati svoju četku ili češalj jer će se miris parfema ondje dugo zadržati i neutralizirat će bilo koji drugi miris koji ćeš htjeti pomoću četke ili češlja nanijeti u budućnosti.

SAVJET PETI
Imate li svijetlu i/ili suhu kožu, miris parfema će vjerojatno brže iščeznuti nego kod osoba masnije i/ili tamne kože. Ništa strašno, to je jednostavan zakon prirode, a ovo samo znači da ćete morati dodati koji ‘špric’ svojeg omiljenog parfema za vrijeme velikog odmora.

SAVJET ŠESTI
Mijenjajte miris omiljenog parfema s vremena na vrijeme. Znanstveno je dokazano da mirisi imaju jak učinak na naše emocije i način razmišljanja, pa zato nemojte previše razmišljati o promjeni mirisa svaka tri do četiri mjeseca ili kod promjene godišnjih doba.

SAVJET SEDMI
Želite li da vam omiljeni parfem bude svjež i istog intenziteta kao i onog dana kad ste ga kupili i otvorili, spremite ga u hermetičku plastičnu posudu pa sve zajedno smjestite u hladnjak i ondje ga drži od upotrebe do upotrebe. Naime, ovim se postupkom usporava proces oksidacije zbog koje parfemi gube na mirisu. Ovo je posebice bitno tijekom ljeta, kad su velike vrućine.

Mijenjajte miris omiljenog parfema s vremena na vrijeme.Za kraj – bitno je imati pravu mjeru u nanošenju parfema. Najbolje je, nakon što ga naneseš, pitati majku ili frendicu što joj se čini, imaš li ga previše ili premalo, kako bi se znala orijentirati u budućnosti. Također, vjerojatno će ti za različite mirise trebati i različita količina, tj. što je miris jači i prodorniji, trebat ćeš ga nanijeti manje i obratno.

Sretno!

 

Pronađi nas na:

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE PLUS
PINTEREST
YOUTUBE