One Million parfem od Paco Rabanna me uvijek pogađa kao nevjerojatno dobro osmišljen parfem, od samoga mirisa, ambalaže i oglašavanja. U svojoj knjizi A-Z Vodič za parfeme, parfem guru  Luca Turin  često koristi izraz “top-down dizajn” kojim označava miris koji prikazuje potpunu sinergiju i koheziju između svih svojih različitih elemenata, odnosno mirisa, pakiranja, imena i oglašavanja.

One Million je takav parfem i činjenica da je doživio tako veliki uspjeh nije samo zato jer je solidan parfem, jednostavan za nošenje ili zato što dolazi u ekstra pakiranju, ili u njegovoj  estetici nego u nastojanju da bude najuspješniji parfem što jedan parfem  može biti – to je do svih navedenih stvari.

Povijesno gledano, kuća Paco Rabanne je poznata po kombiniranju klasičnih mirisa: kao što Paco Rabanne Pour Homme (Jean Martel, 1973) te XS Pour Homme (Gérard Anthony & Rosendo Mateu, 1993). One Million parfem je nastao 2008.  u suradnji tri poznata parfemska nosa Michel Girard, Olivier Pescheux i Christophe Raynaud, parfem se nalazi negdje u sredini između provokativnosti i genijalnosti, mirisni potpis koji je inspiriran zlatom, luksuzom i muškim samopouzdanjem.

One Million je izraz svake muške fantazije. Okus novca, blještavih auta, igara i lijepih djevojaka. Zarazno svježe začinjen kožni miris, on je utjelovljenje muškosti. Parfem One Million je za zavodnike. On je blistav, samouvjeren, smion i neodoljiv …

 

Note

Gornje: Crvena mandarina i Pepermint

Srednje: Ruža i Cimet

Baza: Amber i Koža

 

Kako opisati One Million?

Paco Rabanna One Million sadrži grejp, crvenu narandžu, ružu, cimet, note začina, svijetlu kožu, bijelo drvo, pačuli i amber. Teško je opisat One Million, jer je miris tako dobro uklopljen.

Zamislite da crtate precizno savršene krugove u boji (ljubičasti, ružičasti, kremasto zeleni i sunčano žuti) jedan do drugog na bijelom platnu pomoću tempera, zatim uzmete mokri kist  i prođete kroz sredinu svih krugova – zamućujući sve boje s jednim jakim zamahom kista. Dobivena slika brzog “miješanje” je kao One Million: siva (nejasna) u središtu, ali sa tragovima preostalih boja (pojedinačnih nota) oko rubova.

One Million parfem miriši kao “šećer i začini” s dozom lavande, cvijeta naranče i vanilija ambera. Parfem također miriši kao mala retro brijačnica, a to me podsjeća na Jean Paul Gaultier – Le Male.

One Million je miris koji privlači pozornost i koji kaže: “pogledaj me”, ali u isto vrijeme, ne upada u oko, ili točnije u nos sa time da je čudan, jedinstveni ili izazovan, umjesto toga on jednostavno miriši na glasni i difuzni način. Slično kao i zlatna poluga, od kojih je inspiriran, parfem je blistav, glamurozni miris koji je nemoguće ne primijetiti.

One Million parfem cijena 150,00kn by FM Group

Dana 25. Prosinca za Božić,  kupite parfem One Million za prijatelja, brata ili dečka, osobi za koju znate da voli biti u centru pažnje (i budimo realni, tko ne voli), a vi ćete svakako i sami sebi  staviti ovaj parfem na Božićni popis za nadolazeći Božić…

One Million parfem cijena

Parfem Paco Rabanna One Milion je dostupan u FM pakiranju od 100ml, cijena 150.00kn.

Što znači da se ne morate puno brinuti oko slijedećeg rođendana vašeg kolege sa posla, muža ili prijatelja jer mu možete pokloniti ovaj vrhunski parfem po pristupačnoj cijeni.

Tu je i opcija FM članstva za sve štediše koji žele još povoljniju cijenu.

Pogledaj FM Group ponudu One Million proizvoda i cijene: