YSL Manifesto parfem – sladak ili presladak?

13/12/2015

Manifesto parfem, novi miris od YSL je prava mala ukusna poslastica, a kad kažem poslastica, ja stvarno mislim na slatkoću šećerne vune poput mirisa. Misleći na YSL Manifesto parfem  kao orijentalni-cvjetni, ovaj miris nije ni približno hrabar i smion kao oglasne kampanje, niti je sofisticiran i kompleksan kao ostali YSL parfemi poput Opiuma ili Parisa, ali mislim da svaka parfemska kuća treba slatko voćni trendi miris u svojoj liniji za mlađu ekipu; samo šteta što nije predstavljen kao takav.

Manifesto parfem note

Kao i sve druge trendi drogerije ili kupke, centar Manifesto parfema je oko jako slatkog voća. Snažan miris slatke vanilije, sandalovine koji pružaju gotovo gurman miris. Možda malo previše slatko, nakon nekog vremena, a pošto su ove note prisutne od početka pa do kraja, parfem skoro miriše bolesno slatko nakon 30 minuta.

U ovu slatkoću su dodani slatko mirisno bijele cvijeće  đurđevak i Jasmin. Suptilno. Možda previše suptilna jer izgleda da ove cvijeće samo nestane među slatkoćom. Da, mnogo se “slatkoga” događa u ovom parfemu

Yves Saint Laurent Manifesto – cijena 150kn | eParfemi.com

Čudno da je ovaj parfem označen kao orijentalni-cvjetni, kada tipične opojno cvjetne note koje se koriste u takvim parfemima nisu prisutne. Da ne spominjem nedostatak bilo kakve ljutine koje su obično prisutne u orijentalnim mirisima.

No zvijezde showa, ili bih trebao reći dvije zvijezde, jer oni dolaze ukrasti svjetla reflektora, a zatim otići jednako brzo kao što su se pojavile ostavljajući vas želeći više, su jedinstvena borovnica kao visoka nota i Cedar kao baza. Ove dvije note u sebi, vjerujem, trebale su odigrati mnogo veću ulogu u Manifesto YSL mirisu.

 

Sočnost Borovnice se gotovo čini da će se rasprsnuti nakon stavljanja parfema i dodajući zelenu zrelost parfemu i svježi kontrast slatke vanilije. U kombinaciji sa zelenim notama i bergamotom, ova trojac visokih nota podsjeća na Joe Malone – Blackberry and Bay, ukusan i opojan.

Još jedna nota koja je trebala biti više izražena u YSL Manifesto parfemu je Cedar. U svoj toj slatkoći, drvenasto,  duboka i suha nota se osjeti na tijekom sušenja, ali ne koristi svoj puni potencijal. Bio bi to lijepi kontrast slatko voćnoj prirodi miris. Osobno, osjećam se kako ne možete imati tamno, zrele, šumsko ubrane bobice, bez mirisa šumskog drveća! Hvala bogu da je uključen, ali opet sam ostavljena želeći više.

 

YSL Manifesto cijena
Parfem Manifesto YSL je dostupan u FM pakiranju od 50ml, cijena 150.00kn. Također se možete pridružiti FM Group i postati jedan od mnogobrojnih članova i kupiti ovaj i ostale parfeme sa eparfemi.com po 30-50% povoljnijim članskim cijenama.

Što bi bilo kad bi bilo?

Manifesto parfem je mogao biti moderno remek djelo zrelih bobica, slatkoće i topline drveća, ali umjesto toga me ostavlja pomalo razočaravajuće. Još jednom, da je predstavljam pravilno mlađim generacijama više trendi publici, ovaj miris bi bio u rangu s ostalima; Međutim, predstavljen kao miris koji prkosi konvencijama, zreli miris ovaj parfem je skroz promašio svoj cilj.

yves saint laurent manifesto cijena

Naravno, ako bi se pojačao miris kupina i cedra i malo otpustio miris slatke vanilije, onda DA, ovaj miris bi se smatrao hrabrim i zrelim ali umjesto toga u svojem sadašnjem stanju se smatra za mlade i trendi. Čak i ako bi namjestili note, to još uvijek ne objašnjava svoju neobičnu marketinšku kampanju. Po izgledu, čini se da je YSL samo pokušavao biti “cool” i “šokantan” bez predstavljanja  mirisa na bilo koji odgovarajući način.

Da li je YSL Manifesto za Vas?

Za mene, slika i prikaz parfema je samo komad umjetnosti kao i miris sam po sebi. A  Manifesto YSL je jednostavno zbunjujući, sa slikom koja ne samo što nema nikakve veze s mirisom, ali isto tako ne predstavlja ženu koja će ga nositi. Jer, da, mi kupujemo parfem koji predstavlja nas kao ženu, ali također kupujemo parfem, koji nas predstavlja ženom kojoj težimo biti.